Vragen

 

Omdat nog niet iedereen bekend is met het concept van spraytanning hebben we hier onder een aantal veel voorkomende vragen voor je bij elkaar gezet.

Hoe gaat een spraytan behandeling precies?

Met een speciaal spraytanning apparaat wordt een DHA tanning vloeistof verneveld op de huid. Je krijgt direct een egaal bruine huid! Dit is precies waarom actrices en modellen voor deze methode kiezen. Paris Hilton, Cameron Diaz, Kim Kardashian zijn bekende ‘tanning-addicts’.

 

beauty-2-tanning-shutterstock_53236012

 

Wat is DHA?

DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in een  zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt.

Is spraytanning schadelijk voor mijn huid?

Nee. Het is eerder verzorgend! Het product is goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration) en bevat o.a. aloë vera, vitamine E en verzorgende moisturizers.

Hoe snel zie ik het resultaat na een behandeling?

Je ziet direct resultaat bij een spraytan behandeling, zelfs al tijdens het sprayen zelf. Omdat DHA nog 24 uur doorwerkt zal je de volgende dag pas het volledige eindresultaat zien. Na 1 behandeling heb je al een zeer natuurlijke egale bruine kleur.

Hoe lang blijft mijn kleur mooi na een spraytan?

De bruine kleur kun je ongeveer 5 tot 7 dagen behouden, wanneer je deze goed verzorgt. Dit kun je doen door het gebruiken van een vocht inbrengende crème en gebruik tijdens het douchen milde zeep, of milde douchegel als Whitetobrown Body Wash. Let er ook op dat je met je handdoek dept, en er niet te fanatiek mee over je huid ‘ragt’.

Bouw ik een kleur op als ik regelmatig een spraytan boek?

Wanneer je regelmatig een spraytanning sessie boekt, helpt dit om je kleur te verdiepen en de duur van de teint te verlengen.

Na hoeveel dagen kan ik weer een spraytan ondergaan?

Voor een optimaal resultaat kan na 5 á 7 dagen de behandeling worden herhaald. Yda’s Spray-Tan Salon bied daarom ook ‘nabehandelingen’ aan: een spraytan behandeling tegen een gereduceerd tarief, mits je binnen 5 tot 7 dagen een nieuwe afspraak maakt.

Word ik niet oranje van spraytanning?

De tanning vloeistoffen die tegenwoordig op de markt zijn, hebben een uitstekende kwaliteit. Er zijn verschillende vloeistoffen voor alle huidtinten. Dus als je liever een subtiel ‘sun kissed’ effect wil, kan dat ook. Voor een roodharige met sproeten wordt bijvoorbeeld een andere kleurintensiteit gebruikt als voor een klant met bruin haar en een licht getinte huid. Uw wensen laten we uitkomen.

Ik ga trouwen, hoeveel dagen kan ik het beste van te voren boeken?

Voor het beste resultaat, is kan je het beste twee dagen voor de bruiloft een spray-tan behandeling inplannen. Dan is je bruine teint op haar mooist.

Ik ben zwanger. Is spray tanning dan geschikt?

Omdat zonnebaden afgeraden wordt als je zwanger bent, is spray-tanning juist perfect. Nu ben je toch voorzien van een prachtige bruine teint, zonder kans op een ‘masker’ of andere schadelijke invloeden. Voor de zekerheid wordt spray-tanning niet toegepast tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap.
Let wel: raadpleeg bij twijfel altijd een deskundige.

Word ik nog wel bruin van de zon na een spray tan behandeling?

Ja. De zon blijft haar werk doen, waardoor je ook nog steeds bruin wordt van de zon zelf. Je moet de huid wel altijd goed blijven beschermen tegen de zon met een hoge zonnefactor.

Kan ik zwemmen en naar de sauna?

Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint wat sneller vervagen. Sporten kan je direct na de behandeling beter ook een acht uren uitstellen, vanwege het transpireren.

Waarom wordt ik bruiner van Spray-tanning dan van zelfbruinings producten?

De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelfbruinende producten die je vindt bij de drogisterij ligt rond de 3 tot 5%. Dat percentage is bij spray-tanning vloeistoffen veel hoger, namelijk 8% tot 16%.